Naše piva

…..pokrok je dobrej na to, aby lidi byli lidi, ale na chleba a máslo a pivo je pokrok učiněnej mor, to se na tohle má jít s technikou sakra pomalu….
(Bohumil Hrabal, 1949)

 

Jak vaříme?

Základní suroviny,které používáme pro výrobu Plzeňského Pašáka jsou plzeňská voda,slady z hanáckého ječmene a žatecký granulovaný chmel.
Plzeňský Pašák je pivo nefiltrované,nepasterované vyráběné klasicky,původním českým osvědčeným postupem.Je silněji chmelené s podílem bílkovin a nezkvašeného extraktu.

Slad šrotujeme na dvouválcovém šrotovníku,mladinu vaříme dekokčně v dvounádobové varně poctivě na dva rmuty.Množství vyrážené mladiny je 200 litrů.
Hlavní kvašení probíhá ve spilce v otevřených nerezových kádích studeným spodním kvašením do 10°C asi 1 týden.
Používáme kvasinky Saccharomyces cerevisiae kmen H

V ležáckém sklepě Plzeňský Pašák dozrává při teplotě do 2°C 1 měsíc. 

 

Nabídka piv

Stabilně si U sládka můžete dát naše světlé a polotmavé pivo. Náš pan sládek je pro vás před vašimi zraky vaří ze zcela přírodních, klasických surovin - chmele, sladu, kvasnic a výborné plzeňské vody. K těmto pivům vám pravidelně budeme nabízet překvapení v podobě piv speciálních, a to i ochucených, inspirovaných například i pivní velmocí - Belgií. Věříme, že i tato, pro nás možná zprvu poněkud exotická piva, budou pro vás příjemným překvapením a osvěžením. A jistě vás inspirují i k novým kombinacím při jejich vychutnávání se specialitami naší kuchyně. 

 

Pašák - hrdý partner FC Viktoria Plzeň

Kontakt

Poděbradova 12
301 00 Plzeň

telefon:  377 946 012

              731 650 501
pivopasak@seznam.cz

Provozní doba
pondělí - pátek  10:00 - 23:00
sobota               11:00 - 23:00
neděle               11:00 - 21:00




Zvětšit mapu


Jsme zapojeni do projektu www.pivnicyklotrasy.cz a těšíme se na všechny, kdo chtějí poznat náš pivovar a naše piva!